16.2.16

Dins la campanya "SOM GENT DE PROFIT"

TALLER DE CONSERVES AMB EXCEDENTS DE FRUITA I VERDURA

Compartirem  receptes i consells per aprofitar els excedents de fruita i verdura que podem tenir a casa o com aprofitar al màxim la fruita madura que ens queda oblidada a la fruitera. Aprendrem diverses tècniques per a conservar aliments com la congelació, el bany maria, conserva en sal, en oli, al natural... A part de treure’n major profit dels aliments descobrirem com podem ser més creatius a la cuina! 
Taller gratuït i impartit per Isi Torres. Per a més informació i inscripcions 93 8186928 o molidelfoix@smmonjos.cat

DATA: Dijous 25 de febrer
HORA: de 18 a 20h
LLOC: Molí del Foix

TALLER "CUINA D'APROFITAMENT DE TEMPORADA"

Tant la manca de temps, com el temps de crisi actual, obliguen a replantejar-nos la manera de cuinar. La Irene ens ensenyarà com treure el màxim partit dels aliments de temporada, així com a aprofitar parts dels aliments que s’acostumen a llençar, i a fer un ús creatiu de les sobres que tinguem.

Taller gratuït i impartit per Irene Gelpí, autora de diversos llibres ("Guía práctica de Salud y Nutrición, el camino de la vida", "La cuina vegetariana fàcil", "La cuina àrab", "A la cuina tot s'aprofita", "Les millors receptes de la cuina vegetariana" i "Estalvia, és gratis!"). Resident a l’Alt Penedès, ha impartit nombrosos tallers i xerrades parlant dels temes sobre els quals escriu.
Per a més informació i inscripcions 93 8186928 o molidelfoix@smmonjos.cat

DATA: Dijous 10 de març
HORA: de 18 a 20h
LLOC: Molí del Foix


Durant la realització de la campanya contra el malbaratament alimentari  "SOM GENT DE PROFIT" a Santa Margarida i els Monjos del 16 de febrer al 20 de març, en tots els establiments de restauració adherits podràs emportar-te el menjar dels àpats que no t'hagis acabat.

Els diumenges 21 de febrer, 6 i 20 de març d'11 a 13h trobareu una dinamització de la campanya al mercat setmanal.

També pots participar en la recollida d'idees i propostes de reaprofitament d'aliments, a través de les bústies i butlletes col·locades als equipaments municipals o a través de l'adreça molidelfoix@smmonjos.cat
Entraràs al sorteig de tres àpats per a 2 persones, en algun dels establiments adherits a la campanya!
El sorteig es realitzarà el 30 de març durant el matí.


11.2.16

Presentació de la campanya SOM GENT DE PROFIT 

Xerrada sobre el malbaratament alimentari amb tastet de productes "Es im-perfect"


1 de cada 3 aliments que es produeixen al món es perden o llencen al llarg de la cadena alimentària. Tots som part del problema i tots som part de la solució. Us proposem una xerrada amb una visió general del malbaratament alimentari, on us donarem xifres d’impacte però també us mostrarem experiències  participatives que lluiten contra el malbaratament alimentari. 
Hi haurà un tastet de productes elaborats amb malbaratament alimentari i transformats amb productes d’alta qualitat. 
Xerrada a càrrec de l'Associació Espigoladors. Gratuït.

DATA: dimarts 16 de febrer
HORA: a les 19h
LLOC: al Molí del Foix
Per a més informació molidelfoix@smmonjos.cat, 938186928





9.2.16

Santa Margarida i els Monjos enceta una campanya contra el malbaratament alimentari

 L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i la Mancomunitat Penedès Garraf encetaran aquesta propera setmana la campanya SOM GENT DE PROFIT, per conscienciar la població contra el malbaratament alimentari i la promoció d’hàbits de consum responsables.

L’objectiu de la campanya és conscienciar la població sobre la quantitat d’aliments encara aprofitables que es llencen, tant a casa com fora d’aquesta (als restaurants, a les escoles...) i per fer-ho s’han previst tota una sèrie d’accions i activitats repartides en les cinc setmanes que durarà la campanya.

Una part important de la campanya es durà a terme en els bars i restaurants de la població que s’han adherit a la proposta. Aquests establiments disposaran d’informació sobre el reaprofitament alimentari i oferiran bosses per tal que els clients que no s’hagin acabat l’àpat, puguin emportar-se el menjar a casa, amb l’objectiu de promoure bones pràctiques de reaprofitament.

A Catalunya es llencen cada any 260.000 tones d'aliments a les escombraries, sobretot a les llars, comerços i restaurants. Malbaratant aliments es llencen els diners que ha costat produir-los, es malgasten els recursos naturals invertits i es desaprofita un bé molt valuós.

Accions i activitats programades